Volvo xc70 teszt. Teszt: Volvo V70 T5 Summum 2019-11-14

Hungary

Volvo xc70 teszt

Ez legalább olyan kaliberű váltás, mint amikor a Ford lecserélte az , a Renault az , az Alfánál megtörtént a váltás a a — vagy éppenséggel Fidel Castrót Raul öccse váltotta az elnöki székben — hogy más területre is átnézzünk. Több mint 1200 munkatárssal készítjük kiemelkedő színvonalú termékeinket és biztosítjuk szolgáltatásainkat. Néhány modellben a kormányrásegítés erősségét is mi szemelhetjük ki a három állás közül, amihez az autó menürendszerében kell tenni pár lépést. With its well-rounded selection of amenities, this trim level is a good choice if you want to keep your purchase price low. Kellően erős ,jól pakolható csendes és megbízható autó.

Next

Volvo V70 (2000

Volvo xc70 teszt

Elõzésnél az automata lehetne gyorsabb, de az alulról húzó motor ezt is kikorrigálja. A kastélyszállóról sikerült felismernem, milyen előkelő, de azt nem tudtam, hogy Bergisch-Gladbachban a világon a legnagyobb a szakácsok aránya. A terepes modell sem bukdácsol az úton, oldaldőlését ugyanaz az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítás tartja kordában. Ebben az autóban minden relatív, nem érdekelne a száguldás, sõt még a vezetési élmény sem. Váratlanul szűknek bizonyult a V70 hátsó utastere, ekkora autóktól joggal elvárhatnánk, hogy ne csak középtermetűek mögött maradjon tágas a lábtér. Szabadidõ-autó helyett tökéletes választás, sõt a magyar utakra is ideális. A Haldex-kuplungos négykerékhajtás valódi előnyeit tesztünk során nem volt alkalmunk kipróbálni, bár a rendszer működését valószínűleg az autó tulajdonosai sem érzékelik majd.

Next

Svédország Suzukija

Volvo xc70 teszt

A vezérlés és a kuplung cseréje ugyanakkor nem sokkal drágább, mint egy hétköznapi Opel Astra esetében, ami megnyugtató lehet a nagyobb futásteljesítményű példányok tulajdonosai számára. Why You Can Trust Us Our goal is to make shopping for your next car as easy as possible. A kormányon lévő gombokkal beállítjuk a sebességet, egy másikkal a követési távolságot és az autó magától lefékez, ha lassabb autó kerül elénk, aztán rákapcsol, amikor szabad az út. Már indapassal írtam az ítéletet Ekkor az ítélet alatt megjelenő sárga indapass boxon keresztül kell belépnie. Ez nem lenne gond egy sportkocsiban, ám egy családi kombiban az ilyesmi felesleges és zavaró. Pedig kicsinek senki nem mondhat egy alsó hangon 1,8 tonnás, 4,7 méter hosszú, 1,9 széles és 1,66 magas járművet.

Next

Svédország Suzukija

Volvo xc70 teszt

A térkínálat is javult, bár hátul még mindig nem kápráztat el, de több hely jut a térdnek. Gratulálunk, Ön a második pálya végére ért! Rágtuk a témát, de nem sikerült megoldanunk, erre neki se volt válasza. A navigáció ugyan nincs mindig a helyzet magaslatán, de ehelyett örülni kell a biztonsági extráknak. A gyermekülések beszerelésnek nehézsége is igazolja ezt, amit bizonyos üléspozíciók mellett elég nehéz biztonságosan rögzített helyzetbe hozni. Szemünket szúró spórolás ebben a kategóriában a tetőoszlopok műanyag burkolata, csak az A-oszlopé szövet. Mûszaki adatok Motor, erõátvitel, fékek. Igaz, a magasabb termetű sofőrök számára az ülés még a legalsó pozícióban is kissé magas lehet, ami elsősorban azért problémás, mert zötyögős úton előfordulhat, hogy az ajtókeret fölötti szemüvegtartóhoz koccan a fejük.

Next

Minden terepre

Volvo xc70 teszt

Okos és praktikus a csomagtér kialakítása. Bár a legtöbb szabadidő-autó bemutatóján arról regélnek, hogy a terepezés nem volt szempont, a Volvo a terepjárási tulajdonságokon is javított a modellváltással. . Legfeljebb a raktér magasságával lehet némi gondunk: a hangsúlyozottan lapos formavilág itt üt vissza kissé. Nem véletlen a sportosság, mivel a váltó jön, némi átdolgozást követően a nem összkerekes autóhoz. Az autónak nem is ez a fő terepe, így számon sem kérhető rajta.

Next

Az óceánt is átszelné

Volvo xc70 teszt

Ezzel szemben a V70 a következő új modell, az S60 padlólemezére és fő egységeire épült. Tulajdonképpen nincs nagy jelentősége, hogy az autó a modellfrissítés óta nem 250, hanem 260 lóerős. Addigra már a betétek odaugrottak a tárcsákra, a féknyomás is felépült a maximális lassításhoz. Gyorsan hozzáfűzöm - nem politikai cikket írok épp, hanem autósat. Additionally, this wagon's reliability rating is one of the poorest in the segment. Az öthengeres dízel elinduláskor kicsit várat magára, ami a hatgangos automatával jobban leplezhető, mint kuplunggal és kézi váltóval. A kormányzás nem túl közvetlen, de roppant precíz, a fékerő remekül adagolható, a kasztni viszonylag jól átlátható és a zajszigetelésre sem lehet panaszunk.

Next

TESZTEK magyarul

Volvo xc70 teszt

A felszereltsége elég jó, már egy kicsit túl elkényezteti a vezetõt Ezzel együtt a tesztautó teljes ára 17,5 millió forint, de valószínûleg ez hamarosan változni fog a jövõre esedékes 27 százalékos áfa, az alacsonyabb regisztrációs adó és a forintárfolyam miatt. De nem rossz a 2,4 literes benzines 140 vagy 170 lóerős változata sem — különösen a gyengébbik remekel fogyasztás városban is 11 liter alatt lehet vele járni és megbízhatóság tekintetében, nem ritka belőle a félmillió kilométert megbontás nélkül teljesítő példány sem. A Haldexes összkerék-hajtás is hangsúlyozza a szükség jelleget, mivel normál helyzetben csak az első kerekre jut erő, a hátsó kerekek csak az elsők kipörgésekor részesülnek a motor nyomatékából. Ha nem adtam meg emailt, vagy már nem tudom mit adtam meg, esetleg megszűnt az a cím. A váltó olyan sportos, pontos és határozott járású, amit a váltószoknya helyett alkalmazott Spaceball alumínium borítás ígér.

Next

Used Volvo XC70 for Sale

Volvo xc70 teszt

Még tízévesen is remek autó a Volvo V70-es, többnyire ritkán kell hozzányúlni és az alkatrészeinek ára sem különösebben borsos. A mûszerfal kellemesen kivitelezett, egyszerûsített, mégis elsõ látásra bonyolultnak tetszõ vezérlõelemekkel van felszerelve, amelyek azonban a gyakorlat során felettébb kézhezállónak bizonyulnak. Ettől nem lett kisebb elöl sem a hely, de még a csomagtartóba is belepasszíroztak bő húszliternyi űrt — itt kezdjük el érteni, miért jó, hogy olyan kompakt méretű a hajtáslánc. Testvéreihez hasonlóan a V70-nél is eljött az átdolgozás ideje. Luxusautó az átlagnak Teszt: Volvo V70 D5 Momentum Kovács József és Björn Gustaffson nem kíván kilógni az átlagos autóvásárlók közül: mindketten befizetnek arra az autóra, amelyből a legtöbb talál gazdára szülőhazájukban.

Next