Villasukan kantapää ohje. Hääräämö: Pitsipalmikkoa villasukkaan + ohje 2019-11-14

Kantapään kautta! Kuvalliset ohjeet.

villasukan kantapää ohje

Onko mitään, mitä voin tehdä? Ota toinen puikko silmukoista varovasti pois. Nurjan puolen kerrokset: Neulo nurin, mutta nosta kerroksen 1. Tekijät Niina Hakkarainen, Hanna-Kaisa Hämäläinen, Suvi Niska ja Kristel Nyberg. Kuvan kärki on neulottu 3 puikolla ja 48 silmukalla. Pura silmukat kuten lapasen peukaloa varten: pura apulankaa ja poimi samalla silmukat.

Next

Hääräämö: Pitsipalmikkoa villasukkaan + ohje

villasukan kantapää ohje

Huomaat, että kantapää näyttää nyt kolmion muotoiselta. Sukka on todellinen käyttöneule; sille on käyttöä koko vuoden. Työn oikealla puolella joka toinen silmukka puolestaan nostetaan neulomatta, joka toinen silmukka taas neulotaan normaalisti oikein. Käännä työ, kun olet neulonut 1. Tuo etusormen lanka peukalon lankalenkistä. Jos haluat kuvitetun ohjeen paperilla, printtaa se alla olevan linkin kautta löytyvästä pdf-tiedostosta.

Next

Montako silmukkaa sukkiin? Villasukan silmukkamäärät

villasukan kantapää ohje

Se tunnetaan ainakin talonpoikaiskantapäänä, ja tekniikasta riippuen myös sädekavennus- tai nauhakavennuskantapäänä. Joka tapauksessa tilanne on tämä: äitini kutoo, anoppini kutoo ja miniäni kutoo ja on ehkä näistä kolmesta kutojasta paras. Kantapohjan kavennukset menevät kauniisti, kun oikealla puikolla on parillinen määrä silmukoita, keskellä pariton määrä ja vasemmalla puikolla on yksi silmukka enemmän kuin oikealla. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja neulo kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen, käännä työ. Villasukkaohjeissamme on kaksi kokoa: naiselle koko 38-39 ja miehelle koko 42-43. Neulo työn oikeasta reunasta kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9 silmukkaa. Ohje on kyllä ihan toimiva, eli onnistuu sekä kiertävillä tai normaaleilla silmukoilla.

Next

Lumioosi: Ristiinvahvistetun kantapään ohje

villasukan kantapää ohje

Aloita varren joustinneulos heti ensimmäisestä kierroksesta. Puikolle jää 17 s 8 s saumasilmukan molemmin puolin , tai 16 s, jos jätät saumasilmukan pois. Annoin juuri eilen kertoa itselleni, että tehdessä nuo neulomattomat silmukat nurjalla puolen muodostuu pienempi lenkki nostettuun silmukkaan kuin tehdessä se oikealla puolen. Kokeilemalla näistä löydät suosikkisi, ja netistä löydät paljon lisätietoa. Poimi toisesta reunasta silmukat samoin. Laita kaksi sukkapuikkoa sen läpi ja aloita muiden silmukoiden luonti. Mun mielestä on ihana että ihmiset haluaa jakaa omia kokemuksiaan ja yrittää auttaa muita.

Next

Montako silmukkaa sukkiin? Villasukan silmukkamäärät

villasukan kantapää ohje

Videolla neulottava sukan kantapää on neulottu Mary Oljen Suomalaisia sukkia ja muita neuletöitä -kirjan ohjeen mukaan. Tee vetosilmukka ja luo 48 naisen sukka tai 56 miehen sukka silmukkaa. Löysästä käsialasta jää tosiaan suuremmat reijät puikkojen välisiin kulmiin — voit koittaa ottaa siinä kohtaa vaikka 1-2 ylimääräistä silmukkaa puikolle ja teet vaan pidemmät kiilakavennukset. Erilaisia kärkikavennuksia Alla on esitelty vain muutama mahdollisista kärkikavennuksista. Siinä tulee sitten todellinen tenkkapoo: lyhenteet knk ja yvk.

Next

Montako silmukkaa sukkiin? Villasukan silmukkamäärät

villasukan kantapää ohje

Noita lukuja pitää soveltaa sen mukaan, montako silmukkaa työssä on. Jatka neulomista suljettuna neuloksena Kun työ on taas 4:llä puikolla, neulo yksi kerros ympäri oikeaa ja aloita sitten kiilakavennusosa. Jos neulot kantapään 48 silmukalla, jaa silmukat 3 puikolle. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 8 silmukkaa nurin ja neulo kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen, käännä työ. Kavenna, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä kaksi silmukkaa. Netin hakukoneiden avulla voit löytää lisää mahdollisuuksia varsinkin englanninkielisiltä sivustoilta. Tällöin siis videolla näkyvän kahden puikon silmukat reunat+keski ovat samalla puikolla.

Next

Näin neulot villasukan kantapään

villasukan kantapää ohje

Alla on kuvattu vain yhden puikon silmukat. Paina mieleesi vahvistetun neuleen ohje, sillä tarvitset sitä myös kantapohjan teossa. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule: 1. Nurjan puolen kerrokset ovat helppoja, tee ne näin: Neulo silmukat muuten nurin, mutta nosta kerroksen 1. Kuvassa olevaan sukkaan on neulottu kantapäänkohdan molemmin puolin kiilat istuvuuden parantamiseksi. Naisten perussukkaan tarvitaan 48 silmukkaa 12 jokaiselle puikolle ja miesten 56 14 jokaiselle puikolle. Eli nostat yhden silmukan neulomatta puikolle ja sen jälkeen neulot seuraavan normaalisti ja vedät sen neulomatta jääneen silmukan lävitse? Olen tässä testaillut tuota perinteistä oikeaa ja voipi olla, että olen kääntänyt kelkkani.

Next

Ulla 01/04

villasukan kantapää ohje

Monta muutakin mutkaa matkan varrella on. Esimerkkisukan kantapäässä oli 28 silmukkaa. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 6 8 nurin ja tee kavennus neulomalla kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Helpotti kun oppi ymmärtämään ohjeita. Poimi kantalapun reunojen silmukkajonot puikolle molemmin puolin. Jatka sitten neulomalla keskimmäisen puikon silmukat vahvistettua neuletta: Nosta ensimmäinen neulomatta, neulo toinen oikein jne.

Next

Lumioosi: Ristiinvahvistetun kantapään ohje

villasukan kantapää ohje

Kantapohjan kavennukset Jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. No ehkä nurjalle silmukalle on nopeampikin tapa jossa lanka on puikon edessä, mutta kuten tuossa videossa sanotaan, se on vaikeaa jos tekee joustinneuletta. Neulo sädekavennuskantapää samoin periaattein kuin aiemmin Ullassa esitelty sädekavennuskärki. Toista kohtaa 3 niin kauan, että reunapuikkojen silmukat loppuvat. Ohjeesi olisi varmaan ihan toimiva, jos olisi seurannut alusta asti… Noissa myöhemmissä pätkissä olisi tietty voinut olla viittaus siihen, että teet ne silmukat eri tavalla. Neulo sitten vasemman reunapuikon ensimmäinen silmukka oikein keskipuikolle, kuten yllä olevassa kuvassa. Tässä sukkakoossa kantapään käännökseen jää kaikkiaan 10 silmukkaa.

Next