Pisin suomenkielinen sana. Maailman vaikein sana, maailman vaikein sana 2019-11-14

Maailman vaikein sana, maailman vaikein sana

pisin suomenkielinen sana

Minusta riittää niin omituisen hyvin se, että me suomalaiset voimme yhdellä ainokaisella sanalla kertoa sen, mihin ruotsalainen tarvitsee kokonaista 38 sanaa. Ajattelin antaa olla mutta nyt tämän kaiken tän syksyisen mä aijon viedä loppuun asti ja haluan Seiskan vastuuseen. Suosikkisutkautukseni vaihtaa siis nyt vapaalle. Tässä vielä pientä Suomi - Englanti sanastoa: N Verb Meaning 0 tehdä to do 1 teettää to have someone do 2 teetättää to have someone have someone do 3 teetätättää to have someone have someone have someone do. Näin teimmekin ja arkikin sujui jotenkin paremmin, ja kävimme kahdestaan kahvilassa hyvillä fiiliksillä. Kyllähän suomen kielessä päätteiden ja liitteiden kanssa voidaan temppuilla vaikka kuinka paljon.

Next

Pisin suomen kielen sana, jossa...?

pisin suomenkielinen sana

Vaimonikin oli samaa mielt√§, ja sanoi ettei kyll√§ ole tarvetta, mutta haluaa nyt k√§yd√§ kuitenkin viel√§, kun aikakin kerran varattu. Suomen kieless√§ voidaan yhdyssanojen ja erilaisten p√§√§tteiden avullla keksi√§ l√§hes loputtoman pitki√§ sanoja, joilla ei ole mink√§√§nlaista k√§ytt√∂merkityst√§. Sen mukaisesti viikinkien k√§ytt√§m√§ nimitys riimuille oli futhark, joka muodostuu kuudesta ensimm√§isest√§ riimuaakkosesta f-u-√ĺ-a-r-k. Wals eli World Atlas of Language Structures on maailman kielien. T√§ss√§ linkiss√§ lienee mailman pisin sana? Se, ett√§ juuri h√§n pisimm√§n sanan laati, ei ole mik√§√§n sattuma. . Jo yli 50 vuoden ajan opiskelijat ovat matkustaneet ulkomaille kanssamme,.

Next

ikoob.com: Scrabblen sanoja, jotka sisältävät c

pisin suomenkielinen sana

Discover photos and videos from Pasila, Etelä-Suomen Lääni, Finland location on Instagram. Aika yllättävää on, jos noita esimerkkejä on pidetty niin käyttökelpoisina, että niitä todella on joskus käytetty muuten, kuin ehkä vitsinä. Sinikka Vuola 2013: Maailman vaikein kieli. Nuori Voima pääsi takavuosina samanlaisessa kilpilussa 41 kirjaimeen ja Otava 87 kirjaimeen, joten tohtori Kanniston mestariluoma voittaa entisen ennätyksen loistavasti. .

Next

Suomen pisin yhdyssana lentokone

pisin suomenkielinen sana

Lue lisää Mutta onko jokaisella kokonaisluvulla nimeä? Tähän mennessä pisimmät haaviin tarttuneet ovat sähkölaskusta löytynyt 'pientalokolmivaihevaihtovirtakilowattituntimittarimaksu' ja töitä aloitellessa tehty 'metalityöstökoneistajaoppisopimuskoulutussopimus'. Sana on piilotettu kirjainten sekaan viistosti. Suomen erikoiset nähtävyydet - oletko käynyt näissä 10 paikassa? Todennäköisesti vaikea keksiä pitempää yleisessä käytössä olevaa sanaa. Me ollaan itse maksettu matkamme pennilleen ja Jari-Matti ei liity meidän elämään millään tavalla enää, kuin mun ystävänä. Jokaista jonon sanaa kohti, ja jokaista suomen kielen sanaa kohti, voidaan jonosta löytää sana, joka on pitempi kuin annettu sana. Kilpailijoiden kirjeistä voisi tehdä vaikka kuinka paljon huvittavia poimintoja, mutta tila ei salli sitä siinä laajuudessa kuin tahtoisin.

Next

ikoob.com: Scrabblen sanoja, jotka sisältävät c

pisin suomenkielinen sana

Yksin√§iset lenkit eiv√§t en√§√§ tunnu niin pahoilta, en odota en√§√§ n√§kev√§ni mustan turkin v√§l√§ht√§v√§n auringossa ja. Vastaukset annetaan kielell√§, jota emme tunne, siin√§ on kaksi sana ja ja da,. Tai oikeastaan Katju Aro ei uskalla edes vastata Sana bu mektubu yazńĪp yazmamak konusunda uzun uzun d√ľŇü√ľnd√ľm. Sana yksinkertainen eroaa suomeksi sanottuna muista kielist√§. Aivan liikuttavaa on, kun er√§s kilpailija sanoo ainoaksi syyksi, joka on saanut h√§net ottamaan osaa kilpailuun, sen, ett√§ h√§nen vaimonsa pit√§√§ niin suklaasta ja ett√§ vaimolla on kohta merkkip√§iv√§, jolloin suklaa olisi hyvin tarpeen. Lue lis√§√§ valovuosi noin 9,461 petametri√§ valovuosisata noin 946,1 petametri√§ valovuosituhat noin 9,461 eksametri√§ bzzzz lightcentury kirjoitti: valovuosi noin 9,461 petametri√§ valovuosisata noin 946,1 petametri√§ valovuosituhat noin 9,461 eksametri√§ Suomen kieless√§ ei ole noille kaikille etuliitteille omaa tuhatlukua ilmaisevaa sanaa.

Next

Suomen kielen pisin sana

pisin suomenkielinen sana

Se on siis vastaus ketjun otsikon kysymykseen. No, olkoon niitä n kappaletta. Tuo lentokonesuihku -juttu on myöskin pitkä, mutta sitä ei voi sanoa pisimmäksi sanaksi. Manner-Euroopan gooteilla oli käytössä 24 merkkiä ja 30. . Virallisesti sellaisia neuvoksia ei ole.

Next

ikoob.com: Scrabblen sanoja, jotka sisältävät c

pisin suomenkielinen sana

Ne t√§ytyisi k√§yd√§ l√§pi n√§hd√§ksemme onko siell√§ joukossa suomenkielisi√§ sanoja. Sill√§ min√§ en voi sit√§ muistaa, en vaikka vet√§isin itseni solmuun. Kotustelijoille lue: kielemme ylipapeille pizza ei maistu ‚ÄĒ heille pit√§√§ olla pitsaa, olipa t√§ytteen√§ mit√§ tahansa. Pisin k√§velymatka oli yli 60. Erityisesti tuo -sopimuskoulutussopimus on kuulemma naurattanut muitakin suomea opiskelevia ulkomaalaisia. . On muuten outoa kuinka vaikea suurelle osalle suomalaisia on n√§hd√§ ero yksivartaloisten sanojen ja yhdyssanojen v√§lill√§.

Next

Mitkä ovat Suomen kaksi pisintä sanaa?

pisin suomenkielinen sana

Jos he ottaisivat asiakseen ryhtyä märehtimään tuota mozzarellaa, siitä tulisi epäilemättä motsarellaa. Suomen kielen pisin sana on Top3 : valovuosituhat noin 9,461 eksametriä eli noin 9 461 000 000 000 000 000 metriä. Se oli minunkin nähdäkseni suomalaista sortoa. Lähdimme sitten tähän kokeiluun, vaikka en olisi millään kyllä itse halunnut, mutta koska vaimoni sanoi ettei pääse asiasta millään yli, ja että jotain ratkaisuja on tehtävä, niin lähdin sitten siihen mukaan. Sana voi myös olla ruotsalaislainaa, jolloin se olisi samaa perua kuin hevosen.

Next