Oppskrift sokker barn. Dagens oppskrift: Sokker til barn og voksne 2019-12-18

Strikke sokker: Lær deg å strikke sokker på 1

Oppskrift sokker barn

Strikk vrangbord 2 vridd r, 2 vr til ønsket lengde. Strikk en hel omgang uten felling. Sokkene er finfine både for små og store bein, og du kan selvfølgelig strikke dem lange eller korte, i tykt eller tynt garn. Tåfelling til flat tå: Strikk 1 pinne til det er 3 masker igjen 2 rett sammen, 1 rett. Gjenta fra x omg rundt. Kilde: Boken Sokker fra hele Norge Les også: Fakta Oppskriften er hentet fra boken Sokker fra hele Norge, utgitt på Cappelen Damm. Så strikker du fire rette masker og gjentar dette ut omgangen 4.

Next

Gratis oppskrift på stripete barnesokker

Oppskrift sokker barn

Men så lenge strikkefastheten blir 20 masker på 10 cm, kan du bruke nesten hvilket sokkegarn du vil. Det har vært viktigere å ta vare på mønstringer og detaljer, og gjøre fortidens strømper til anvendelige plagg også i dag. Blant de mange flotte strikkeoppskriftene, falt vi pladask for disse spiralsokkene fra Nordfjord i Sogn og Fjordane. . Det er så sjelden jeg strikker sokker at jeg glemmer hvordan hælen felles for hver gang. Når mønsteret er ferdig pleier jeg å felle 6 masker hvis personen som skal ha sokkene ikke er veldig kraftig rundt ankelen. Variasjoner: Strikk gjerne oversiden de 2 pinnene som det ikke strikkes hæl over av sokken i ribb hele veien.

Next

”Selbu” sokker

Oppskrift sokker barn

Så en omgang uten felling. Størrelse: Liten, middels og stor Designer: Pris: 35 kr Språk: Norsk Ankelsokker med hullmønster Størrelse: Dame Designer: Pris: Gratis Språk: Engelsk Pyntekant til gummistøvler Størrelse: Dame Designer: Pris: Gratis Språk: Norsk To oppskrifter på lange sokker. Strikkeoppskrifter barn — Strikk til barn med våre pakker På denne siden kan du kjøpe strikkeoppskrifter til barn, og du presenteres for utrolig mange forskjellige spennende prosjekter. For vi kom over boken Sokker fra hele Norge, skrevet av. Nå er hælen ferdig, og maskene fra den pinnen du har strikket på deles igjen på 2 pinner. Stripemønster x 8 omg med farge 2, farge 3, farge 4, farge 5 og farge 1.

Next

Sokker til barn

Oppskrift sokker barn

Les også: Nå har du kanskje lært hvordan man går frem når man skal strikke sokker. Strikk disse to omgangene til du har felt de ekstra 4 x2 maskene du la opp ekstra. Du har nå flyttet 3 masker fra bakpinnen over til frempinnen. Har du lagt inn en bestilling på en eller flere strikkeoppskrifter til barn, så vil vi sørge for, at du får beskjed, når din ordre er behandlet og på vei til deg. Det er av denne grunn jeg skriver gammeldags. Nå strikkes til 4 m står igjen på 1.

Next

Gratis strikkeoppskrift på sokker

Oppskrift sokker barn

Min lille håndarbeidsblogg, her vil du finne alt innen strikking, hekling og søm. Jeg fester trådene litt i maskene på vrangen, litt vanskelig å forklare, men tar ofte opp og under, eller bortover og tilbake. Størrelse: Voksen: S, M og L Designer: Pris: Gratis Språk: Engelsk Barnesokker strikket tå-opp. Størrelse: Dame: Medium Designer: Pris: Gratis Språk: Engelsk Vakker sokk med intrikat flettemønster. Str 1 omg glattstr og fell ved å str 2 m r sm før det 1.

Next

Hjemmelaget: Sokker med gammaldags hælfelling. ( oppskrift)

Oppskrift sokker barn

Strikk de to første maskene sammen på neste pinne, strikk så de resterende 10 masker rett. Strikkefasthet: 26 m glattstrikk i bredden og 32 omg i høyden på p nr. Er du glad i strikke sokker — særlig til barn? Nå skal du igjen strikke rundt på alle fire pinnene. Ønsker du Familien hjem i postkassen? Jeg sier ikke at dette er den riktige måten, men jeg synes den er enkel å skjønne. Uansett hvordan de træs på foten, vil de forme seg etter den. Dette skal bli baksiden av hælen og den utgjør halvparten av maskene på i alle størrelsene.

Next

Mellom himmel og jord: Marius sokker trinn for trinn

Oppskrift sokker barn

Veldig lett lest og enkel og forstå, men jeg får ikke til hælen. Fell så — på samme måte - på hver omgang videre til du igjen har 32 36 36 40 40 44 44 masker totalt. . Du har nå 16 m på hver av de to pinnene du strikker hælen over. Størrelse: Dame: Medium Designer: Pris: Gratis Språk: Engelsk Ankelsokker med hullmønster Størrelse: Dame Designer: Pris: Gratis Språk: Engelsk Lekker sokk med hullmønster.

Next

Godteposten: Strikka oppskrift på tova tøfler til baby og barn.

Oppskrift sokker barn

I videoen under kan du se vår oppskrift på 4 strikkeprosjekter i 1 som du rekker å gjøre på en kveld:. Design og foto: Kari Hestnes Størrelser: 6—8 10—12 år Garn: Sterk 40 % alpakka, 40 % merino ull, 20 % nylon fra Du Store Alpakka Fargestriper: På alle plaggene med striper har vi brukt restegarn fra genserne, altså: farge 1, lilla nr. Når en starter med hælen tar jeg alltid 2 m fra frampinnene over på hælpinnene slik at en har 17 m på hver av pinnene bak , og 13 m på de to pinnene foran. Ta den første m løst av og strikk 9 m vrangt tilbake, snu. Den neste er jeg litt usikker på, klarer ikke helt se sammenhengen.

Next

Sokker og strømper

Oppskrift sokker barn

Nå har du strikket hælen! Hvordan strikke sokker til barn Legg opp 36 masker fordelt på 4 strikkepinner 9 masker på hver. Om du bare følger steg for steg i videoen, er vi sikre på at du skal få til å strikke sokker. Kanskje det er enklere om du bare ser på bildene, eller bare leser teksten? Strikk vrangt til det er 13 masker igjen på pinnen strikk så 2 vrangt sammen 1 vrang og snu, 1. Det var ikke så vanskelig, var det? Ta 1 maske løs av, strikk 8 masker rett, ta 1 maske løs av, strikk 1 maske rett, ta den løse masken over, strikk 1 maske rett, snu. Strikk 18 m glattstrikk, 2 vridd rett sammen, 26 masker ribbestrikk, 2 rett sammen og 18 masker glattstrikk.

Next

Strikke sokker til barn: Spiralsokker

Oppskrift sokker barn

Til tynnere garn og strikkepinner til flere masker trenger man for å få en større sokk, enn med tykt garn og tykkere strikkepinner. Noen av strømpene er raske å strikke, andre krever tid og tålmodighet. Str videre i glattstr til hele foten måler ca. Hvorvidt den aktuelle oppskrift blir sendt med posten, eller om du selv skal skrive den ut er avhengig av den enkelte strikkeoppskrift. Hvor mange masker og hvordan jeg gjør hæl osv? Gjenta fra x Legg opp 40-44-44-48-52-52 m med farge 1 på strømpep nr.

Next