Franske byer. 8 franske øer der virkelig er værd at besøge 2020-01-24

5 franske byer til din næste weekendtur

franske byer

Leter du etter en liste over franske byer? Henved 20 % af landets befolkning lever her. Hvis du planlægger at stå på ski i et af Frankrigs store skiområder, du ønsker at vide, at det får anstændige snefald. Det vil sige, at trafikken kun vil blive indskrænket, hvis de på forhånd fastlagte udledningsværdier for finstøv og kvælstofoxid overskrides flere dage i træk. Her er informasjon om vær og klima i Frankrike. Uddybende artikel: Den franske økonomi er en af verdens højst udviklede, er orienteret mod og regnes som verdens femtestørste efter , , og.

Next

Franske byer

franske byer

Først og fremmest er det den største by i Frankrig med mere end 10 millioner, hvis man tæller hele storbyområdet med. Vi har valgt ut noen byer i Frankrike som er unike på hver sin måte, og som bør komme med på reiselisten din. Dette er stedet at finde ud af, om Paris er virkelig så regnfuldt, eller hvis Nice er så solrigt, eller hvor meget sne forvente i Alperne i januar. Den franske delen av Alpane inneheld dei høgaste punkta i det vestlege Europa. Hvis forstæderne tælles med, er det kun Paris, der er større. Men siden 1957 har strandene også været flittigt brugt til surfing - så flittigt at byen er kendt som Europas surfing-hovedstad.

Next

Liste over franske byer

franske byer

Så snart at vejrforholdene forbedres, ophæves de trafikale indskrænkninger i luftbeskyttelseszonen. Saint-Éttiene har en lang række venskabsbyer rundt omkring i verden. Så har du altid et sted at starte, når du har tid til at læse. Budapest Land: Ungarn Population: 1,8 mio. Mange af de mest kendte franske retter stammer herfra, og det er et hav af fine restauranter i byen.

Next

De 25 største byer i Europa

franske byer

Også huske på disse er 24-timers gennemsnit, så det er ikke de typiske dagtemperaturer. Under i 1572 blev flere tusinde huguenotter protestanter massakreret. Frankrike består av flate sletter og rullande åsar i nord og vest, med meir kupert terreng i sør. Bogen har været med til at forme Mette Frederiksens ledelse af en ny dansk regering — og Martin Rossens job. Fransk er Frankrigs officielle sprog, og de fleste franskmænd har fransk som modersmål. Her er de gennemsnitlige temperaturer i hele Frankrig, viser hvilke byer er varmest eller koldest.

Next

Byer i Frankrig

franske byer

Vi har derfor udarbejdet denne videoguide, som viser bestillingen trin for trin. Af den grund sker der altid noget i Paris, og det gør byen til et centrum for både underholdning, kultur og handel. Paris er uden tvivl den af de franske byer, der er mest oplagt at besøge. Den sydvestlige by er først og fremmest kendt for vin — det er nemlig her, at Bordeaux vinen kommer fra som navnet også antyder , og vin har været kendetegn for byen i mere end 1000 år. Følg for eksempel den udendørs kunstrute Estuaire Nantes-Saint-Nazaire, hvor du møder en række moderne kunstværker langs Loirefloden. I den vestlige del er der London, Paris, Madrid, Barcelona, Milano, Rom, de tyske byer og Wien. Det skyldes dog, at listen her kun fokuserer på antallet af indbyggere i selve byen.

Next

Côte d'Azur

franske byer

Der er et rigtigt højt antal af unikke og smukke bygninger, hvorfor man nok aldrig løber tør for seværdigheder i Paris. Shopping, kunst og grønne åndehuller i Nantes Kunstbyen Nantes ved Loireflodens bredder i Bretagne er et paradis for kunstelskere. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience. Med denne vejledning, kan du opdage, hvor byen får mest nedbør, mest snefald eller nyder de varmeste gennemsnitstemperatur. Området er gjerne kjend for å vere , men det sentrale Frankrike har ofte behagelege forhold om sommaren med temperaturar rundt 25-27 °C i snitt på dagtid. Måske den mest berømte by er Strasbourg, som er hovedstaden i Alsace.

Next

Her finder du informationer om den franske Crit'Air

franske byer

Languedoc-Roussilon Grenser Spania og Middelhavet, er dette sørlige regionen særlig kjent for vin, samt oliven og oster. Samara Land: Rusland Population: 1,2 mio. Flere informationer og detaljer angående reglerne for at køre ind i zonerne finder du. Le Mans Alene på grund af racerløbet, er Le Mans en nævneværdig turistdestination i Frankrig. Île de Groix, Lorient Île de Groix er berømt for sin charme, for sine sandstrande, smaragdgrønne vand, sine maleriske britisk-udseende små huse, frodige landskaber og mineralklipper, der ligger ved strandpromenaden. Og så er det selvsagt en håndfull hyggelige restauranter her, som serverer mat som ligger i helt motsatt skala av for eksempel veikromaten du får i Norge.

Next

Liste over franske byer

franske byer

Ved i 731 lykkedes det frankerne at stoppe arabiske hæres fremmarch i Europa. Barcelona Land: Spanien Population: 1,6 mio. Belle-Île er vært for den største operafestival i det Vest-Frankrig Lyrique en Mer: Festival de Belle-Île. Og når du nu alligevel er der, så gør dig selv den tjeneste at smage på noget af den lækre vin — måske på en af vingårdene i nærheden? Foreløpig har den 154 medlemmer, og disse landsbyene har som mål å bevare det autentiske og styre unna masseturismens mørke sider, altså suvenirbutikker og kjederestauranter. Frankrigs vigtigste mineralressourcer er og i Lorrainedalen og i den sydlige del af Frankrig.

Next