De 7 underverken. VĂ€rldens Sju Underverk: (Nya och Gamla) 2019-11-30

Verdens sju nye underverk

de 7 underverken

Den privata Schweiz-baserade organisationen New 7 wonders of the world organiserade omröstningen pÄ sin webbplats och vem som helst kunde delta i omröstningen. Jag Àlskar den kvinnan, ballaste evvöörr. Kilimanjaro, Tanzania Kilimanjaro Àr Afrikas högsta berg. Flera öar har stora grottor och dolda sjöar. Som en del av omröstningen pÄ Facebook har gruppmedlemmarna ocksÄ fÄtt möjlighet att lÀmna tips pÄ Ànnu fler underverk. RöstrÀkningen pÄgÄr fortfarande och listan kan eventuellt komma att Àndras pÄ nÄgon plats, meddelar New7Wonders Foundation.

Next

Se vÀrldens sju underverk, men vilka av dem?

de 7 underverken

Pyramidens trappsteg tÀcktes sedan av slÀt kalksten som fraktades med bÄt pÄ Nilen frÄn kalkbrottet i Tura, cirka 13 km bort i princip all kalksten har nu ramlat bort. Exempelvis Kina, Indien och Brasilien. Jag gjorde ocksÄ en utmÀrkt sallad till min familj idag, med massa feeetaost! Det finns Àven massor av andra byggnader, bland annat en bollplan med en stor ÄskÄdarlÀktare, ett krigartempel omgivet av massor av stenpelare, ett observatorium och ett stort torg. Till skillnad frÄn de tvÄ ovanstÄende, presenterar den inte moderna underverk utan en i förhÄllande till den klassiska listan geografiskt mer spridd förteckning. Petra, Jordanien Jordaniens mest kÀnda turistattraktion Àr en ruinstad som nÀrmast liknar nÄgot ur en Star Wars-film. PÄ grund av den stora tillgÄngen pÄ bytesdjur finns Àven mÄnga rovdjur som hyenor, lejon, leopard och servaler.

Next

De 7 underverken

de 7 underverken

Snart börjar skolan och alla gÄr Ät olika hÄll. HÀr Àr resultatet av den omröstningen till dags dato: 1. Det Àr egentligen lite konstigt att vi fortfarande anvÀnder begreppet vÀrldens 7 underverk. De förslag pÄ afrikanska underverk som lÀmnats in dÀr Àr Table Mountain i Sydafrika, Mount Nyiragongo, vulkan med vÀrldens största lavasjö i Kongo, vÀrldens tredje största moské som stÄr i Casablanca i Marocko och Moskén i Djenne, Mali. Det finns en seglivad diskussion kring om den kinesiska muren kan ses frÄn rymden eller inte.

Next

VĂ€rldens 7 nya underverk

de 7 underverken

Inga rester har hittats, och bilden ovan baseras pÄ historiska beskrivningar. Cheopspyramiden tros ha byggts som en grav till, och pÄ order av, faraon Cheops Khufu , som var en av kungarna i Egyptens fjÀrde dynasti som varade mellan Ären 2575 och 2465 f. Tro det eller ej, men det finns faktiskt flera olika listor för sju underverk. Jag ska i alla fall göra allt jag kan för att mysa till det och funderar Àven pÄ att köpa mig en Cookie Dough ocksÄ, eftersom det ÀndÄ var rÀtt lÀnge sedan jag Ät den. Stadens mest spektakulÀra egenskap Àr nÀmligen att den Àr uthuggen ur de omgivande bergens sandsten. Den 7 juli 2007 avslöjade Bernard Weber i den portugisiska staden Lissabon vilka 7 monument som blev framröstade till vÀrldens sju underverk. Vi landade hÀr i januari 2017 och sÄg dÄ berget pÄ hÄll.

Next

VĂ€rldens sju nya underverk

de 7 underverken

Och i övermorgon ska jag styra mina steg mot Portugal. Dessutom finns hÀr mÄnga fÄgelarter. The list of the 7 New Wonders of the World will be the result of a private undertaking, reflecting only the opinions of those with access to the Internet and not the entire world. Men det Àr det vÀrt! Den byggdes för att fira Rhodos seger över den makedonske generalen Antigonos I Monophtalmos, som hade försökt inta staden Är 305 e. Som hjÀlp till de resande skrevs flera reseguider och dikter som innehöll listor pÄ sevÀrdheter man inte fick missa.

Next

VĂ€rldens sju nya underverk

de 7 underverken

Underjordsfloden Puerto Princesa, Filippinerna Med sina 8,2 kilometer Àr detta troligen vÀrdens lÀngsta underjordiska flod. Av de ursprungliga 7 underverken Àr det enbart Cheopspyramiden pyramiderna i Giza som fortfarande finns kvar att beskÄda. Den högsta av Kilimanjaros vulkankoner Àr Kibo. Sedan Äkte jag, papi och syster och köpte julgran! Det kÀnns som om jag Àr en förtidspensionÀr. Otroligt kul men ÀndÄ lite smÄjobbigt.

Next

Och vÀrldens sju nya naturliga underverk Àr 


de 7 underverken

Listene gÄr som oftest under navn som «Middelalderens undre» uten at tallet syv er med, «Syv underverk fra Middelalderen» og «Arkitektoniske undre fra middelalderen». HÀr handlar det helt om naturens skaparkraft. Jag sa tyvÀrr att det var en hennatatuering. Fast sjÀlvklart Àr jag sliten men gÄr pÄ reserverna nu!! Tur att det finns sÄna som du som fixar detta. FÄ rÄd till att se vÀrldens sju underverk Ifall du behöver lite extra hjÀlp till din reskassa kan Profilkredit hjÀlpa dig.

Next

VĂ€rldens 7 underverk

de 7 underverken

Dess funktion var frÀmst att skydda Kina frÄn invaderande folkslag frÄn norr. PÄ Profilkredit kan du lÄna pengar till exakt det du behöver. Vissa sÄdana listor beskrivs lÀngre ner i denna artikel och i egna artiklar, i den mÄn de bedöms vara tillrÀckligt offentligt uppmÀrksammade. Undrar just vad vi ska hitta pÄ en dag som denna. Jag tror att de flesta sitter i en mysig soffa med massa filtar och Àter lussebullar och pepparkakor, alternativt dricker te.

Next

VĂ€rldens sju underverk

de 7 underverken

Eller sĂ  var det helt enkelt fĂČr mkt turister fĂ r att se underverket. Förutom dess vackra gravar Ă€r staden kĂ€nd för sina tempel. Det Ă€r sĂ„ avslappnande och vackert! Nu Ă€r jag typ blek igen pĂ„ grund av fuckin' flag. Vad Ă€r vĂ€rldens 7 underverk? Taj Mahal byggdes för att hedra minnet av Mumutaz Mahal, som var hans favoritfru. Den Ă€r alltsĂ„ 4500 Ă„r gammal.

Next

De 7 underverken

de 7 underverken

Profilkredit kan erbjuda dig ett lÄn frÄn 3 000 kr till 25 000 kr för att hjÀlpa dig tÀcka dina utgifter. Det enda av vÀrldens sju ursprungliga underverk som stÄr kvar i vÄrt tid. Bilden visar Chichen Itzas kanske mest berömda byggnad - Kukulkan-templet El Castillo Kukulkan var en ormgud vars huvud ses avbildat lÀngst ner pÄ trappan. Vi har sammanfattat det viktigaste du behöver veta om vÀrldens 7 underverk och gjort en reseguide sÄ du kan uppleva dem sjÀlv. Och det Àr stört mörkt ute och jag funderar pÄ vad alla andra gör just nu. Och pÄ onsdag Àr det bannemej julkonsert i aulan kl 19. Kanske kollar pÄ en film? Jag orkar inte ens förklara hur det blev en sÄ lÄng vistelse.

Next